q O KOPAONIKU – Harmonija – Luxury Mountain Hotel & Spa Kopaonik

O KOPAONIKU

Moćan, inspirativan i snažan, Kopaonik već decenijama inspiriše posetioce u potrazi za avanturom, čistim vazduhom, rekreacijom i prizorima od kojih zastaje dah.

Nalazi se u centralnom delu Srbije i udaljen je 229km od Beograda.

Zahvaljujući svojim prirodnim vrednostima, Kopaonik je 1981. godine dobio status nacionalnog parka. Odlikuje ga veliki broj endemičnih vrsta, što ga čini i jednim od najvećih centara biodiverziteta, posebno kada je u pitanju endemična flora Srbije. Prostire se na površini od 11810 hektara. Od ukupne površine se pod posebnom zaštitom nalazi 698 hektara, na kojima su smešteni 11 rezervata prirode, 26 prirodnih spomenika i 15 nepokretnih kulturnih dobara.

Sezona skijanja na Kopaoniku uglavnom traje od početka decembra do poslednje nedelje u aprilu a većina staza opremljena je sistemom za proizvodnju veštačkog snega. Sistem žičara koji se sastoji od 25 pojedinačnih žičara i dve pokretne trake ima ukupnu dužinu od 22 kilometra i može da preveze više od 30 hiljada skijaša za sat vremena.  

Sa preko 160 dana pod snežnim pokrivačem, 200 sunčanih dana u toku godine i brojnim turističkim sadržajima, Kopaonik predstavlja najpoznatiji regionalni skijaški centar.

Bilo da ste ljubitelj zimskih sportova ili ne, Kopaonik nudi za svakog posetioca po nešto i svojim neodoljivom šarmom će Vas naterati da mu se svake godine iznova i iznova vraćate.

Jer, Kopaonik se voli kroz sva četiri godišnja doba …

Doživi Kopaonik

Doživite Kopaonik iz  drugačijeg ugla!

Rent a Quad

Iskusite nezaboravnu avanturu kroz adrenalinsku vožnju četvorotočkaša, ATV vozila šumskim putevima. Uz svež planinski vazduh, uživaćete u vožnji  kroz šumu četinara i pored neodoljivih polja borovnica i šumskih jagodica uz pogled na neverovatne pejzaže netaknute prirode.
Uživajte u vožnji kvadova u pratnji naših vodiča i doživite nesvakidašnje iskustvo.

Detalje vezane za rute i mogućnost iznajmljivanja kvadova, možete dobiti na recepciji hotela.

HOTEL – VIDIKOVAC ZAPAD
Dužina: 16 km
Trajanje: 1h 15min
Cena po quad-u: 6.000,00 dinara
Cena za 1-2 osobe

HOTEL – SEMETEŠKO JEZERO
Dužina: 22 km
Trajanje: 1h 45min
Cena po quad-u: 8.000,00 dinara
Cena za 1-2 osobe

Za iskusne vozače

HOTEL – KADIJEVAC – CENTAR
Dužina: 38 km
Trajanje: 3h 30min
Cena po quad-u: 12.000,00 dinara
Cena za 1-2 osobe

Za iskusne vozače

HOTEL – VIDIKOVAC JUG
Dužina: 16 km
Trajanje: 1h 30min
Cena po quad-u: 8.000,00 dinara
Cena za 1-2 osobe

Panoramska vožnja žičarom

Prilikom posete Kopaoniku u toplijem delu godine, ne iskoristite da se provozate žičarom do najviše tačke, Pančićevog vrha. Udobno se smestite i prepustite se vožnji. Na 2017m nadmorske visine ćete sigurno uživati u živopisnom pogledu na sve četiri strane sveta.

Mountain biking

Ukoliko ste avanturista, adrenalinski zavisnik, ljubitelj aktivnog odmora, predlažemo vožnju bicikli obeleženim stazama za mountain biking. Ljubitelji planinskog biciklizma imaju na raspolaganju  tri staze (KGB, Struga i Mordor) za spust dužine 5 km izgrađene po standardima Evropske unije i Kanade.

Zip line

Još jedan od načina da sagledate Kopaonik iz drugog ugla je i zip line. Prepustite se vožnji koju ćete sigurno prepričavati drugima.

Tjubing

Mislili ste da je sankanje i spuštanje moguće isključivo u zimskom periodu? E pa, prevarili ste se. Iskusite sankanje i tokom letnjeg odmora na Kopaoniku, na dobro poznatoj tjubing stazi.

Tandem paraglajding

Vreme je da ostvarite svoj san i doživite avanturu letom iznad Kopaonika. Paraglajding avantura uz prisustvo instruktora tokom leta, predstavlja savršen izbor aktivnosti za ljubitelje adrenalinskih sadržaja.

Bob na šinama

Bob na šinama (alpine coaster) je vrsta roller coaster-a koji predstavlja planinsku letnju atrakciju ali se ponekad može koristiti i zimi. Ovaj adrenalinski sadržaj predstavlja specijalizovano stazu za spuštanje kroz šumsko prirodno okruženje. Instalacija je opremljena specijalnim sankama pričvršćenim na šinski sistem koje mogu koristiti odrasli i deca u pratnji odraslih na dvosednim sankama. Kretanje se vrši usled prirodnog nagiba na kružnoj stazi.

Početna stanica se nalazi levo od početne stanice žičare Krst. Nakon ukrcavanja u sanke sistem vas “vuče” do najviše tačke odakle kreće adrenalinski užitak usled prirodnog nagiba. Izlazna stanica je izgrađena na mestu gde žičara Krst preseca istoimenu stazu. Trasa cele staze se nalazi u šumskom okruženju kroz koje prolaze i biciklističke staze sa Pančićevog vrha. Sanke su opremljene sigurnosnim pojasevima, a da bi se izbegli problemi sa bezdenošću brzina je obično ograničena do 60km/h. Ovakve instalacije su jako popularne u Italiji, Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj, a kopaonički Bob na šinama je prvi u ovom delu Evrope.

Vožnja stazom koje je postavljena 1 do 6 m iznad tla je uzbudljiva i raznovrsna. Skokovi i talasi ugradjeni u stazu izazivaju još više uzbuđenja tokom vožnje. Kiša i sneg ne predstavljaju problem – odlican efekat kočenja ostaje nepromenjen.

Široka staza sa dve cevne šine garantuje optimalnu stabilnost u krivinama, bez prevrtanja, glatku vođnju i udoban i bezbedan osećaj za vozače.

Pešačke ture

Jelovarnik, Metođe, Samokovksa reka, Nebeske stolice, samo su neke od pešakih tura kojima možete krenuti u svojoj ekspediciji obilaska Kopaonika. Za sve posetioce su u letnjem periodu organizovane ture uz pratnju turističkog vodiča. Neka svaki dan bude prilika za novo istraživanje Srebrne planine.

Izletišta

U Nacionalnom parku Kopaonik nalaze se tri uređena izletišta: Đorov most, Kadijevac i Metođe.

U okviru izletišta uređen je prostor sa stolovima i klupama sa drvenim nastrešnicama, a obezbeđen je prateći mobilijar za aktivnosti u prirodi. Na njima se odvijaju dnevne, poludnevne ili vikend posete. To su jedina mesta u okviru Nacionalnog parka gde se nalaze ognjišta na kojima je dozvoljeno loženje vatre.

Izvor: https://npkopaonik.rs/

Zimske aktivnosti

Škola skijanja i snowboarda

Spremni da u potpunosti doživite zimsku magiju na Kopaoniku?

Pridružite nam se u školi skijanja i snowboarda.

U školi skijanja rade kvalifikovani instruktori koji Vam pružaju uslugu obuke skijanja i snowboarda, kako za potpune početnike tako i za srednji i napredni nivo skijanja. 

ZA SVE GOSTI HOTELA HARMONIJA OBEZBEĐENO JE -10% POPUSTA.

  • 1 OSOBA – 4.900, 00 dinara
  • 2 OSOBE – 6.000,00 dinara
  • 3 OSOBE – 7.500,00 dinara
  • 4 OSOBE – 8.400,00 dinara
  • 5 OSOBA – 9.000,00 dinara

 ** čas u trajanju od 55 min

  • 1 OSOBA – 4.900, 00 dinara
  • 2 OSOBE – 6.000,00 dinara
  • 3 OSOBE – 7.500,00 dinara
  • 4 OSOBE – 8.400,00 dinara
  • 5 OSOBA – 9.000,00 dinara

** čas u trajanju od 55 min

Datum dolaska:
Broj noći: